Rawan Di Hati

Terimakasih pada seorang sahabat yang hantar foto ini pada saya.
Rasa sedih meruntun tiba-tiba...rupanya masih ada di luar pandangan mata.... anak siapakah ini? 
Berhenti suap nasi..basuh tangan, rasa tak sampai hati nak habiskan makanan di pinggan. 
Teringat pada anak-anak yatim, sudah makankah mereka? 



Terkilan juga dengan kealpaan sendiri.............

Masih bermimpikah kita dengan cerita-cerita bahagia kita..?
Setiap hari keseronokkan kita di update status agar kawan-kawan dapat berkongsi kegembiraan yang di lalui....
Tapi masih ingatkah kita pada tangis sendu anak-anak fakir miskin?!
Yang hidupnya adalah duka lara, yang hidupnya entah macam mana .....
Setiap hari adalah cabaran..setiap hari adalah dugaan untuk sesuap mulut...
demi kelangsungan hidup!!




Di kala lelah mereka tiada bumbung,
Di kala lapar mereka cuma harapan.....
Melalui sedih tanpa apa-apa.....
Inikah sebuah kehidupan yang di mimpikan?

Rasa hati ......

Alhamdulillah !

Bersyukurlah kita....kerna masih punya apa yang mereka tak punya......
Masih punya saudara yang menyayangi kita.



10 comments:

mailey jayley said...

ya tuhan ku ! ! sedih ny bila Mai tgk gmbr tue ! ! sggup kakak dy baringkan adk dy kt ats bdn dy . . kdg2 Mai pun trfkir jgk psal dorg kn ! semoga mereka dilindungi oleh Tuhan & semoga suatu hari nt ada orang yg perihatin ambil dorg sbgai ank agkt . . Kalau dorg x nk , nt Mai yg amek dorg ! :)

Sham Kalasia said...

suratan atau kebetulan mailey?

..fArAh aNuAr... said...

alhamdulillah dengan apa yang dikurniakan oleh NYA~

Sham Kalasia said...

kakak tetap seperti pengganti seorang ibu...melindungi adiknya....

SyaQira Zaid said...

syukur ape yg kite ade...tinggal jejak kat sini..meh jadi follower kat blog sis http://lifestyle-blueberry.blogspot.com/

iffah imani said...

syukur alhamdulilah kita masih di beri niknat terhebat oleh Allah....
Alhamdulilah
Alhamdulilah...

Wanita Mutalib suka Share Instagram's Pictures said...

sedih tengok gambar yang last :(

teringat anak kat rumah.

Sham Kalasia said...

kesedihan kita hanya simpati...
kesedihan mereka..?

abelxheer said...

berdoa agar mereka dapat merasa kebahagiaan di dunia yang sementara ni

aien hermionie said...

kadang2 kita sediri alpa dengan kemewahan hidup yang tak seberape nie..